De droom van Lindeboom…

Patisserie Chocolaterie Lindeboom is ontstaan uit de in 1840 opgerichte Patisserie & Traiteur van Willem Olivier Sterk aan de Diezerstraat 21.

In 1892 wordt het bedrijf Hofleverancier nadat de heer Sterk een diner verzorgt voor Koningin Emma, die samen met haar dochtertje Wilhelmina, een bezoek aan Zwolle brengt. In 1929 neemt de heer Chris Lindeboom het banketbakkersbedrijf over. Een gebakje kost in die tijd tien cent.

In de jaren dertig bouwt Chris Lindeboom samen met zijn familie de zaak verder uit. De zaak verhuist in 1940 naar Diezerstraat 47, vlak daarna breekt de 2e Wereldoorlog uit.

In 1949 maakt Banketbakkerij Lindeboom in opdracht van de gemeente Zwolle een enorme taart voor Koningin Juliana en Prins Bernard. Het Koninklijke paar bezoekt op 11 oktober Zwolle en krijgt in het stadshuis de taart – een miniatuur van Zwolle – aangeboden. Het Koninklijke paar is erg enthousiast en laat de taart de volgende dag naar paleis Soestdijk brengen waar de prinsesjes genieten van de heerlijke taart.

In de jaren vijftig en zestig leeft Chris Lindeboom zich uit in het vervaardigen van mooie taarten en overheerlijke recepten.

In 1968 neemt zoon Gerrit Lindeboom de zaak officieel van zijn vader over. De samenwerking in de banketbakkersbranche groeit en het zogenaamde Patisserie College wordt opgericht. Het Patisserie College richt zich op exclusiviteit en nieuwe ontwikkelingen in de branche. Banketbakkerij Lindeboom sluit zich hierbij aan en vervaardigt nieuwe exclusieve producten van een hoogstaand niveau.

In 1989 benoemt Koningin Beatrix Banketbakkerij Lindeboom opnieuw tot Hofleverancier. Zij is kennelijk de smaak van de fantastische taart uit 1949 niet vergeten!

In juni 1992 neemt de familie Lindeboom afscheid van hun banketbakkerij. Hennie Veltien, chef in de banketbakkerij, neemt het bedrijf over samen met zijn familie. De winkel verhuist naar het huidige adres Kerkstraat 39. De banketbakkerij wordt verplaatst naar Gasthuisdijk 8a.

Ook onder de scepter van Hennie Veltien ontvangt Banketbakkerij Lindeboom de Koninklijke beschikking tot Hofleverancier. Zoon Bram Veltien komt in de zaak en zet samen met zijn ouders De droom van Lindeboom voort.

In 2008 neemt Bram het bedrijf over samen met zijn partner Marleen Degens. De winkel wordt verbouwd tot een moderne zaak waar een zeer breed assortiment wordt gevoerd. Patissier Lindeboom groeit verder. Het ondernemerspaar richt zich de afgelopen 10 jaar erg sterk op de kwaliteit van hun producten, bedrijf en op de bijbehorende uitstraling in de markt. Voor hun kwaliteit wordt het team beloond met landelijke prijzen bij vak wedstrijden en regionale bekendheid van hun producten. Samen met hun team van gepassioneerde patissiers,chocolatiers en verkoopsters presenteren zij elke dag weer een grote diversiteit aan heerlijkheden voor u…….De droom van Lindeboom.